فیلر

فیلر
فیلر
shape
فیلر چیست؟ همه چیز در مورد تزریق فیلر + کاربردها - خدمات زیبایی لادن مرکز زیبایی لادن

فیلر درمانی فرایندی است که طی آن با تزریق ژل، سعی می شود حجم از دست رفته چهره و چین و چروک ایجاد شده بر روی آن برطرف شود. معمولا با افزایش سن و سال ممکن است چهره خیلی از افراد باریک تر از شرایط معمول شود که به طبع پوست چهره این افراد هم چروک می شود.

فیلر لب روشی برای حجم دهی و فرم دهی به لب است. فیلر ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند و برای حجم دهی و فرم دهی به نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار بگیرند. تزریق فیلر هم می تواند جنبه درمانی داشته باشد و هم برای زیبایی بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد. در این گفتار به تشریح بیشتر فیلر لب، عوارض و مراقبت های پیش و پس از تزریق می پردازیم و به رایج ترین سوالات در این زمینه پاسخ خواهیم داد.

 

تزریق فیلر

فیلر چیست؟

فیلر یا پر کننده، ماده ای است که یک لایه و یا نیز یک بافت بسیار نرم دارد که به زیر پوست تزریق شده و هدف اصلی آن، پر کردن چین و چروک های پوست، بخشیدن ظاهر و بافتی نرم تر به پوست، حجم دهی و جوانسازی پوست می باشد.

 شما با تزریق فیلر قادر خواهید بود که بافتی جدید به قسمت هایی از پوست صورت خود اهدا کنید. لازم به ذکر است که تزریق فیلر اکثرا در ناحیه های لب ها، پیشانی، بینی، گونه، چانه و زیر چشم انجام می شوند. تزریق فیلر به دو دلیل صورت می گیرد: یک زیبایی و دو جوانسازی پوست.

امروزه برای برطرف کردن این مشکل از روش های غیر تهاجمی مثل تزریق ژل استفاده می شود. فیلر درمانی و تزریق ژل باعث می شود تقریبا شکل صورت به حالت اولیه بازگردد و چین و چروک آن تا حدودی محو شود. ژل ها یا فیلرها نوعی پرکننده های پوستی هستند که از مواد طبیعی یا مصنوعی با توجه به شرایط ساخته می شوند.

 معمولا با بالا رفتن سن چربی ها و کلاژن های پوست شروع به کاهش و کم شدن می کنند که این امر باعث شل شدن عضلات صورت و چروک شدن پوست آن می شود. در این شرایط تزریق ژل هایی مثل انواع فیلر باعث می شود پوست حجم پیدا کرده و به ظاهر مناسب زمان جوانی بازگردد.

معمولا تزریق ژل به مناطقی از پوست که احساس می شود چروک شده و شرایط نرمال خود را از دست داده است انجام می شود تا به شرایط مناسب خود برسد.

 باید توجه داشت که هرچه ژل تزریق شده غلیظ تر باشد در عمق بیشتری از پوست تزریق می شود و میزان غلظت انواع فیلر را شرایط و میزان آسیب دیدگی پوست بدن مشخص می کند.

فیلر چه تفاوتی با ژل لب دارد؟

برای درک بهتر از تفاوت فیلر لب با ژل لب باید این دو نوع تزریق را از جنبه جنس مواد تزریق شونده و نیز نام‌ های تجاری آن ها بشناسیم که ما در ادامه مطلب آن ها را به شما معرفی کرده ایم.

 ژل ها و فیلر ها نیز دارای انواع مختلفی هستند که تزریق آن ها به پوست با توجه به نوع پوست، سن زیباجو و هم چنین افتادگی پوست بیمار توسط پزشک انجام می شود.

 در اصل تفاوت تزریق ژل لب و فیلر لب نوع ماده ای است که توسط پزشک متخصص برای حجم دهی لب ها مورد تزریق قرار می گیرد. در نهایت شما برای اینکه شاهد مزایای فیلر لب باشید، باید در انتخاب پزشک متخصص برای تزریق آن بسیار دقت کنید.

 اگر که شما نمی دانید فیلر لب بهتر است یا ژل لب، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید چرا که این مشورت کردن با پزشک متخصص شما را فورا به یک جواب دقیق و درست می رساند.

کاربرد

1-  برطرف کردن خطوط صورت ( زیر چشم ، خطوط خنده و اندوه و .... )

2- ایجاد حجم و تقويت بافتی مثل حجم دهی لب و گونه

3- زاویه سازی و کانتورینگ

4- اصلاح نواقص مادرزادي و اكتسابي اصلاح نواقص غیر ساختاری بینیمراحل مشاوره : در ابتدا مراجع توسط پزشک مشاوره شده و سلامت عمومی و بیماریهای احتمالی فرد ارزیابی میگردد

شفاف سازی : مراجع خواسته ها و انتظارات خود را به طور شفاف با پزشک در میان میگذارد

تعیین پلن درمانی : پزشک با توجه به خواسته های مراجع پیشنهادات عملی و ارجع را ارائه می نماید .

 تعین نوع و میزان فیلر مصرفی: پزشک و مراجع بر اساس پلن ارائه شده نوع و میزان ژل را تعیین میکند

آماده سازی : پس از گذاشتن بی حسی (در صورت لزوم) و رفع آن محیط عمل تمیز و سترون می گردد

 انجام تزریق : پزشک ژل مصرفی را در حضور مراجع باز نموده و در شرایط کاملا استریل تزریق مینماید

 ماساژ : در صورت نیاز و صلاحدید پزشک برای یکنواختی ژل انجام میشودمراقبت های بعد از عمل پس از تزریق فیلر تا چند روز از شنا کردن و ورزشهای سنگین پرهیز نمایید

 در صورت تجویز آنتی بیوتیک ، داروی تجویز شده را مرتب و سر ساعت مصرف نمایید

 بسته به موضع تزریق و دستورات خاص مثل عدم کشیدن سیگار و قلیان یا آرایش نکردن و …افراد ممنوعه خانم های باردار و دوران شیردهی

هرگونه بیماری سیستمیک کنترل نشده

سابقه هر نوع آلرژی و حساسیت به انواع ژل

بیماران 2 قطبی و شدیدا وسواسی

افرادی که دریافت خود ژل پاژ دارند

 

تفاوت فیلر و بوتاکس

در ادامه مطلب به تفاوت فیلر و بوتاکس می پردازیم. تزریق بوتاکس برای از بین بردن چین و چروک های پوست صورت و مخصوصا در نواحی خط اخم پیشانی و نیز خط خنده انجام می شود.

 بهترین مارک های بوتاکس صورت مارک دیسپورت است که ماندگاری و قدرت بیشتری نسبت به دیگر برند های موجود در بازار دارد. اما ژل یا فیلر نوعی پر کننده محسوب می شود که در اکثر موارد برای تزریق ژل به پوست صورت به کار می رود.

 لازم به ذکر است که از ژل برای ایجاد ساختار مناسب در پوست و حجم دهی به لب ها، گونه ها، زاویه سازی صورت، از بین بردن گودی زیر چشم و نیز چین و چروک های روی دست استفاده می شود. در حقیقت تزریق فیلر لب به عنوان یک روش محبوب و رایج در بین افرادی است که دنبال درمان های زیبایی هستند، شناخته می شود.

 البته تزریق فیلر لب به تنهایی یک گزینه مناسب و ایده آل برای افراد مسن و… نیست، بلکه تزریق فیلر می تواند انتخابی ایده آل برای افراد زیباجویی که دارای لب هایی کم حجم و نازک هستند نیز باشد. 

لازم به ذکر است که روش تزریق کردن فیلر لب با روش تزریق کردن ژل لب تا حدودی یکسان است و در هر دو روش از سوزن های بسیار نازک برای تزریق ماده به پوست استفاده می شود.

مطلب پیشنهادی : میکروپیگمنتیشن چیست؟ همه چیز در مورد آن

فیلر

انواع فیلر

در حالت کلی و استاندارد انواع فیلر به دو دسته بزرگ دائمی و نیمه دائمی تقسیم می شود. البته باید توجه داشت که از نظر نوع موادی که برای ساخت انواع ژل استفاده می شود آن ها را می توان در دو دسته دیگر مصنوعی و طبیعی هم قرار داد. فیلرهای PMMA از انواع پر کاربرد فیلر می باشد.

 این نوع فیلر نیمه دائمی محسوب می شود و معمولا برای چین و چروک های متوسط و عمیق، خطوط و شیارها یا خطوط نازولیبیال مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این نوع فیلر می توان برای پر کردن جای خالی ناشی از اثرات زخم ها و حجم دهی لب استفاده نمود.

 یکی دیگر از انواع پر کاربرد فیلر، فیلرهای پلی لاکتیک اسید هستند که نوعی پر کننده مصنوعی محسوب شده و بیشتر برای تزریق در صورت کاربرد دارند. روال کار این نوع فیلر به این شکل است که پس از تزریق در پوست باعث تحریک آن برای تولید کلاژن می شود.

 از این نوع فیلر بیشتر برای حجم دهی قسمت پایینی صورت مثل خطوط خنده، لب و پر کردن خطوط عمیق چهره استفاده می شود. تزریق این نوع فیلر برخلاف انواع دیگر نتایج فوری به دنبال ندارد و معمولا پس از تحریک بدن برای تولید کلاژن در یک پرسه و فرایند چند ماهه نتایج آن ظاهر می شود.

فیلرها انواع مختلفی دارند و بر حسب نوع آن ها مکانیزم عمل، اثرات و ماندگاریشان با هم متفاوت خواهند بود. برخی از رایج ترین انواع فیلر که به تایید سازمان غذا و دارو  FDA رسیده اند به شرح زیر هستند .

اسید هیالورونیک  یا Hyaluronic Acid

اسید هیالورونیک (HA) یکی از ترکیبات طبیعی پوست است که به طور طبیعی به آبرسانی و افزایش حجم پوست کمک می کند. پر کننده های HA معمولا جنسی ترم و ژل مانند دارند و بسته به میزان تزریق ماندگاری بین ۶ تا ۱۲ ماهه دارند. این نوع فیلر بخاطر نداشتن عوارض منفی و طبیعی بودن از جمله محبوب ترین انواع فیلر به حساب می آید.

کلسیم هیدروکسی آپاتیت (CaHA)

 فیلر هیدروکسی آپاتیت کلسیم هم یکی از انواع پر مصرف فیلر ها می باشد. این ماده به صورت طبیعی در ساختار استخوان ها وجود دارد، قوام فیلر CaHA معمولا از فیلر اسید هیالورونیک ضخیم تر بوده و ماندگاری بیشتر از ۱۲ ماه دارد. هیدروکسی آپاتیت کلسیم می تواند به تحریک سنتز کلاژن در پوست هم کمک کند و یکی از بهترین گزینه ها برای رفع چین و چروک است.

پلی- ال- لاکتیک اسید (Poly-L-lactic Acid)

پلی- ال – لاکتیک یک فیلر ایمن و بی خطر است که سال ها در ساختار ملزومات پزشکی چون بخیه های جذب شونده و… مورد استفاده قرار گرفته است. فیلر های اسید پلی- ال- لاکتیک علاوه بر تحریک سنتز کلاژن سازی طبیعی حاوی مواد موثری برای جوانسازی پوست هستند. از مزیت های قابل توجه این نوع فیبر می توان به دوام طولانی مدت آن اشاره کرد این محصول می تواند تا دو سال ماندگاری داشته باشد.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

پلی متیل متاکریلات (PMMA) یک فیلر مصنوعی است. PMMA به دلیل داشتن ساختار و شکل ظاهری میکروسغری بیشتر برای حجم دهی مناسب است. فیلر های PMMA هم‌چنین در ساختار خود دارای کلاژن هستند و به قوام و لیفتینگ پوست ناحیه تزریق کمک می کنند.

فیلر چربی اتولوگ

تزریق چربی اتولوگ (Autologous fat injections) تقریبا غیر ایمن ترین مدل تزریق فیلر به حساب می آید و نیاز به جراحی دارد. به نظر می رسد نتایج دائمی این مدل تزریق فیلر می شود زیبا جویان و بیماران ریسک این تزریق تهاجمی را به جان بخرند.

 این متد تزریق فیلر گران قیمت است و تزریق آن حتما باید توسط متخصصین جراحی پلاستیک انجام شود. در این روش چربی نواحی دیگر بدن استخراج و تصفیه می شود و به ناحیه مورد نظر تزریق می شود.

بیشتر بخوانید : بهترین مارک فیلر خط خنده 

فیلر صورت

کاربرد فیلر

از کاربرد های استفاده از فیلر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • جوان سازی پوست
  • بهبود جای زخم و اسکار
  • زاویه سازی و بهبود طرح صورت
  • بهبود فرم و افزایش حجم لب ها
  • ترمیم فرو رفتگی ناشی از زخم و جوش
  • پر کردن بخش‌ هایی از صورت که دچار کاهش حجم شده‌ اند
  • کم کردن و حتی از بین بردن چین و چروک های پوست
  • کاهش و یا برطرف کردن تیرگی و چین و چروک ناحیه دور چشم

عوارض احتمالی فیلر

به طور کلی تزریق فیلر معمولا عارضه جدی ندارد. اما در موارد نادر ممکن است علایمی از کبودی ،ورم زیر پوست، برآمدگی و… دیده شود در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه شود.

  • عدم تقارن دو طرف صورت
  • بثورات پوستی، خارش یا جوش
  • عفونت یا مقداری خراش در ناحیه تزریق
  • برآمدگی های کوچک اطراف ناحیه تزریق
  • تراوش فیلر از محلی که فیلر به پوست تزریق شده

میزان ماندگاری فیلر چقدر است؟

 اکثر افراد تمایل دارند تا روشی را برای تزریق انتخاب کنند که دارای دوام و ماندگاری بیشتر و هزینه مناسب تر باشد؛ دوام تزریق ژل و فیلر به فاکتور های متعددی از جمله نوع پوست فرد، محل تزریق ژل یا فیلر و میزان تزریق آن و نیز جنس و نوع مواد تزریق شونده وابسته است.

 به طور کلی اگر چه تزریق فیلر دائمی نیست، مدت ماندگاری تزریق فیلر بین 6 ماه تا چند سال است. 

بعد از تزریق فیلر چه باید کرد؟

در ادامه مطلب نکات مهمی را ذکر می کنیم که حتما بعد از تزریق فیلر باید به آن ها توجه کرد.

  • معمولا بلافاصله بعد از تزریق ممکن است که کمی کبودی، قرمزی، تورم، حساسیت به لمس یا خارش در محل‌ های تزریق فیلر احساس کنید که باید حتما از خاراندن، ماساژ دادن و حتی دست زدن به نواحی تزریق جدا خودداری کنید.

 

  • معمولا بعد از تزریق فیلر درد احساس نمی شود و یا اگر دردی احساس شود بسیار خفیف است‌. بر همین اساس توجه داشته باشید که برای تسکین این درد خفیف نیز نباید از دارو های مسکنی هم چون آسپیرین و یا دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و یا ژلوفن استفاده کنید چرا که مصرف این دارو ها باعث خونریزی و کبودی در ناحیه تزریق می‌ شوند. شما به جای آن‌ دارو ها می‌ توانید از استامینوفن برای تسکین دردتان استفاده کنید.

 

  • کبودی ناحیه تزریق شده معمولا یکی از عوارض رایج تزریق فیلر است که کمپرس سرد یکی از راه حل های موثری است که به کاهش کبودی ناحیه تزریق کمک زیادی می کند.هم چنین در کنار کمپرس سرد می توان از انواع کرم ها و نیز پماد های حاوی عصاره گیاه آرنیکا یا مکمل بروملائین برای کاهش و رفع کبودی ناحیه تزریق استفاده کرد.

 

  • توجه داشته باشید که بلافاصله بعد از تزریق فیلر به نواحی صورت، افراد زیباجو مجاز به آرایش و اصلاح صورت نیستند اما معمولا بعد از گذشت ۱ هفته از زمان تزریق به افراد اجازه آرایش و اصلاح صورت داده می شود. البته لازم به ذکر است که بعد از تزریق فیلر به دیگر نواحی می ‌توانید آرایش کنید و یا حتی از کرم‌ های ضد آفتاب استفاده کنید.

 

  • شما باید برای جلوگیری کردن از عفونت ناحیه تزریق، آن ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید ولی اگر زمانی قصد شستن آن ناحیه را داشتید برای شستن ناحیه تزریق شده باید حتما از شوینده های ملایم مخصوص پوست استفاده کنید تا التهابات و تحریکات پوستی ناحیه تزریق را به حداقل برسانید.

فرایند تزریق فیلر چگونه است؟

برای درمان خطوط چین و چروک پوست یا تزریق فیلر در آن ابتدا می بایست طبق روال معمول یک گرم بی حس کننده 20 دقیقه قبل از آغاز تزریق فیلر در زیر پوست محل مورد نظر تزریق شود سپس فرایند تزریق فیلر آغاز می شود که ممکن است تکنیک و روش انجام آن با توجه به نوع فیلر و ناحیه ای که قرار است در آن تزریق شود متفاوت باشد‌.

معمولا فرایند انجام فیلر به چهار روش، سوراخ های ممتد، هاشور زنی متقاطع، روش خطی و تعیین میزان تزریق و چگونگی آن به شکل مشاوره با متقاضی قبل از آغاز کار انجام می شود.‌

فیلر صورت

بهترین فیلر برای خط خنده

انتخاب بهترین فیلر تا حد زیادی به میزان بودجه مورد نظر، ریسک پذیری بیمار و به طور خاص میزان نیاز و شرایط بیمار با زیباجو بستگی دارد.

به طور مثال اگر هدف از فیلر درمانی باشد و ناحیه تزریق دچار تخریب یا آسیب دیدگی دائمی باشد بهترین گزینه تزریق چربی اتولوگ است اما اگر هدف زیبایی و حجم دهی موقت با تعرفه اقتصادی باشد فیلر هیالورونیک اسید یکی از بهترین گزینه ها خواهد بود. برای خط خنده عمیق می توان از فیلر caHA و فیلر اسید لاکتیک گزینه های بهتری هستند.

بهترین فیلر زیر چشم

به نظر می رسد فیلر هیالورونیک اسید به دلیل ساختار سازگار با پوست نازک و حساس زیر چشم بهترین گزینه برای فیلر زیر چشم است چون این ماده علاوه بر کشش و رفع چین و چروک، تیرگی اطراف چشم را هم از بین می برد و هیچ عارضه ای برای پوست حساس این ناحیه به وجود نمی آورد.

بهترین مارک فیلر خط خنده

انتخاب بهترین مارک فیلر هم تا حد زیادی به تشخیص پزشک، نوع و جنس فیبر، ناحیه تزریق و هدف از تزریق فیلر و هم ‌چنین بودجه شخصی شما بستگی دارد. برای انتخاب بهترین مارک فیلر می توانید با یک پزشک مشورت کنید.

همچنین بخوانید : همه چیز در مورد لیزر مو های زائد

اقدامات قبل از تزریق فیلر

اقدامات قبل از فیلر مجموعه ای از اقدامات ساده است که به کاهش عوارض احتمالی فیلر کمک می کند این اقدامات شامل موارد زیر هستند.

  • خود داری از مصرف داروهای ضد التهاب ( آسپرین، ژلوفن، ایبوپروفن و…) ده روز قبل از تزریق
  • خودداری از مصرف روغن ماهی و ویتامین ای یک هفته قبل از تزریق
  • خودداری از مصرف الکل و نوشیدنی های الکی حداقل یک روز قبل از تزریق

مراقبت های بعد از تزریق فیلر چگونه است؟

قرمزی و تورم در ناحیه تزریق شده شایع ترین عارضه فیلر است. این عوارض به طور معمول در طی دو یا سه روز بر طرف می‌ شوند. اولین پیشنهاد همیشه کمپرس سرد است که بلافاصله پس از تزریق فیلر به منظور کاهش تورم و ورم محل تزریق شده استفاده می شود.

توجه داشته باشید که اگر عوارض تزریق فیلر بیشتر از دو الی سه روز ادامه داشت حتما باید به پزشک خود و یا به یک پزشک متخصص و ماهر در این زمینه مراجعه فرمایید. 

بنابراین تا زمانی که قرمزی و تورم ناحیه تزریق فیلر کاملا بر طرف نشده است، باید از قرار دادن ناحیه تزریق با گرمای شدید مانند گرفتن آفتاب یا حمام آفتاب، شنا، جکوزی، سونای خشک و بخار و… جدا خودداری کنید.

 بی توجهی به تمامی عوامل ذکر شده ممکن است کبودی یا خونریزی در ناحیه تزریق فیلر را افزایش دهد. از توصیه های دیگر براي مراقبت های بعد از تزریق فیلر به مدت ۱ روز بعد از تزریق، پرهیز از ورزش کردن، مصرف الكل، سیگار و قلیان است که می توان نام برد‌.

لازم به ذکر است که بعد از گذشت حدود ۶ ماه از تزریق فیلر و یا ژل، پرکننده های اسید هیالورونیک به صورت طبیعی توسط بدن تجزیه می شوند و بر همین اساس برای حفظ ظاهر و یا به اصطلاح دیگر ترمیم آن باید سالی ۱ و یا ۲ بار تزریق فیلر و یا ژل خود را تکرار کنید.

 توجه به این‌ نکته الزامی است که به منظور اینکه ژل و فیلر های تزریق شده جابه جا نشوند تا حد امکان به ناحیه تزریق ژل و یا فیلر لب دست نزنید چرا که ژل و یا فیلر ها به گونه ایی تزریق شده اند که هماهنگی و تقارن در ناحیه تزریق شده برقرار شده است و در صورت لمس آن ناحیه و جابه جایی آن ها، توازن فیلر تزریق شده به هم خواهد ریخت.

نتایج فیلر چگونه است؟

نتایج فیلر همیشه یکسان نیست و به پارامتر های متفاوتی بستگی دارد. بسته به نوع و جنس فیلر مورد استفاده و مهارت فرد تزریق کننده نتایج فیلر از چند ماه تا چند سال متغیر خواهد بود. در توضیحات مربوط به انواع فیلر به میزان ماندگاری انواع مواد پرکننده اشاره شد. 

کلام آخر

در این گفتار به بررسی آنچه لازم است درباره فیلر لب، انواع فیلر، عوارض و… بدانید پرداختیم. بهتر است برای انجام خدمات درمانی و زیبایی به فرد متخصص و مجرب مراجعه کنید و در مورد نوع مواد تزریقی و میزان رضایت مشتریان کلینیک مورد نظر تحقیق کنید چرا که عدم تزریق صحیح فیلر می تواند زیبایی و سلامت شما را به طور جدی تهدید کند.

منبع: https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/22133-lip-fillers

 

سوالات متداول
1

 فرد قبل از انجام تزریق فیلر و یا ژل، حتما باید نسبت به باید ها و نیز نباید های قبل از تزریق فیلر و ژل با متخصص پوست گفتگو کند و نیز خطر ها و عوارض موجود در این زمینه را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

2

همانطور که گفته شد با تزریق فیلر چین و چروک ها پر می شوند و بر همین اساس جوانسازی با فیلر صورت می گیرد.

3

فیلر در یک اصطلاح کلی به معنای پرکننده است که در کاربرد های درمانی و زیبایی به منظور برطرف سازی چین و چروک، حجم دهی و فرم دهی مورد استفاده قرار می گیرد و شامل انواع مختلفی از ژل ها و مواد تزریقی دیگر می شود. اما مزو ژل نوعی فیلر شامل هیالورونیک اسید، کوآنزیم و مواد معدنی است که بیشتر برای کیفیت بخشی عمومی به پوست به خصوص پوست اطراف چشم مورد استفاده قرار می گیرد.

4

اسید هیالورونیک اسید نوعی ماده آلی است که به صورت طبیعی در ساختار پوست وجود دارد و نقش مهمی در تغذیه و آبرسانی به پوست دارد از این ماده به صورت سنتزی در قالب فیلر برای حجم دهی و فرم دهی و هم چنین رفع چین وچروک ها استفاده می شود.

درخواست مشاوره
دیدگاه کاربران
خدمات لیزر خانه لاغری مشاوره
تماس و مشاوره رایگان
09331721326